Sådan hækles ud fra et diagram

Her er der basale instruktioner til, hvordan man følger et diagram til filethækling, samt hjælp til, hvordan maskerne hækles.

Lad os begynde med det følgende nemme øve-diagram:
Mønstersymboler.

I dette mønster er der flere typer symboler, nemlig:Find disse symboler i mønsteret ovenfor.

Grundlæggende filetmasker.

Hvert af symbolerne kan brydes endnu mere op, i grundlæggende filethæklingsmasker. Hver af maskernes symboler og deres respektive navne står nedenfor.Sæt det hele sammen.
Hver lukket firkant, "lukket filetmaske", er det samme som 4 stangmasker (i nogle mønstre er det 3 stangmasker). Hver åben firkant, "åben filetmaske", er det samme som 1 stangmaske, fulgt af 2 luftmasker, fulgt af 1 stangmaske. Se diagrammerne nedenfor:Når man så på denne måde sætter to firkanter sammen, så tæller stangmasken i slutningen af hver firkant som den første stangmaske i den næste firkant.
F.eks. hækles en lukket firkant fulgt af en åben firkant med 4 stangmasker, 2 luftmasker, 1 stangmaske. Se diagrammet nedenfor:To åbne firkanter er lig med 1 stangmaske, fulgt af 2 luftmasker, fulgt af 1 stangmaske, fulgt af 2 luftmasker, fulgt af 1 stangmaske. Se diagrammet nedenfor:En lang, åben firkant er lig med 1 stangmaske, fulgt af 5 luftmasker, fulgt af 1 stangmaske. Se diagrammet nedenfor (bemærk, at dette symbol ikke findes i vore øvemønster):For at lave symbolet nedenfor (filetmaskesæt, der går over 4 felter), følges instruktionerne.
På første række hækles 1 stangmaske fulgt af 3 luftmasker. Hækl så en fastmaske i rækken nedenunder (angivet med x-symbolet), fulgt af 3 luftmasker mere og 1 stangmaske i 5. maske fra begyndelsesmasken. På næste række hækles 1 stangmaske, 5 luftmasker, 1 stangmaske. Se diagrammet nedenunder:
Sådan hækles de grundlæggende masker til filethækling.

Den første maske, man skal kunne, er luftmasken. Følg instruktionerne nedenunder for at lære at hækle en luftmaske.Når man starter på et mønster står der som det første i instruktionerne, hvor mange luftmasker, der skal hækles til bundrækken. Til vores øvemønster skal der hækles 163 luftmasker.

Næste maske, der skal læres, er fastmasken. Følg instruktionerne for at lære at hækle en fastmaske.Den sidste maske er stangmasken . Følg igen instruktionerne for at lære masken.Når man har hæklet 163 luftmasker, hækles 3 luftmasker til vending, som skal tælle som den første stangmaske i første række. Hækl stangmaske i 5. luftmaske fra hæklenålen. Hækl stangmaske i de næste 2 luftmasker for at lave den første, nederste, højre lukkede felt i mønsteret. Fortsæt med at følge mønsteret for første række, hvor der læses fra højre mod venstre. Når første række er hæklet, hækles 3 luftmasker til vending for at starte på næste række. Fortsæt med at følge mønsteret, indtil alle rækker er hæklet. I slutningen af 50. række lukkes af.

Nu har du gennemført vores øve-mønster, og lært filethækling. Tillykke!
http://crochetdesigns.com/howto/default.htm
sitemap